ГоловнаПолітика

Колишнього міністра окупаційної адміністрації Криму виявили в Києві (оновлено)

Його знайшли в багатоповерхівці на Воскресенській вулиці.

Колишнього топ-чиновника окупаційної адміністрації Криму затримали в Києві вранці 5 січня. Телеканал "Прямий" з посиланням на СБУ пише, що це Петро Михальчевський, який очолював нетривалий час у 2014 році кримське міністерство охорони здоров'я.

Його знайшли в багатоповерхівці на Воскресенській вулиці Дніпровського району Києва.

Фото: prm.ua

Фото: prm.ua/

Оновлення 12:47. Прес-служба СБУ підтвердила, що знайшла Михальчевського. При цьому зазначено, що спецслужба тільки встановила факт його перебування в Києві і провела обшук у його житло в рамках кримінального розслідування за ст. 110 і ст. 111 Кримінального кодексу (сепаратизм і держзрада).

У нього вилучили паспорт громадянина Росії, службове посвідчення з підписом Сергія Аксьонова та інші документи, що підтверджують співпрацю з окупаційною владою.

Оновлення 18:29. Михальчевському повідомили про підозру за статтею 111 Кримінального кодексу (державна зрада). Він ознайомився з документом і підписав його в присутності свого адвоката в прокуратурі Автономної республіки Крим. У прокуратуру Михальчевський з'явився сам, з адвокатом, пише "Громадське" з посиланням на прес-секретаря прокуратури АРК Тетяну Тихончик.

Михальчевського не затримували, однак він може бути взятий під варту, якщо суд обере йому відповідний запобіжний захід.

Нагадаємо, голова окупаційної влади в Сімферополі Сергій Аксьонов звільнив Михальчевського в червні 2014 року. Відставка була аргументована завищенням цін на ліки в кримських аптечних мережах, а також практикою стягнення добровільних внесків із пацієнтів медичних установ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram