ГоловнаПолітика

У Харкові затримали двох співробітників ДФС під час отримання $20 тис. хабара

Підполковник і майор податкової служби налагодили схему систематичного отримання хабарів від підприємців.

У Харкові затримали двох співробітників ДФС під час отримання $20 тис. хабара
Фото: facebook.com/VladislavAbdula

Співробітники Служби безпеки затримали в Харкові двох співробітників Державної фіскальної служби за підозрою в отриманні хабара в розмірі 20 тис. доларів.

Про це повідомив начальник прес-центру Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула в Фейсбуці.

Встановлено, що заступник начальника одного з управлінь головного управління ДФС області разом зі своїм підлеглим - старшим оперуповноваженим - налагодили схему систематичного отримання хабарів від підприємців за неперешкоджання їхній господарській діяльності.

Підполковник і майор податкової служби вимагали в місцевого підприємця 40 тис. доларів за повернення вилученого під час обшуку майна і непритягнення його до кримінальної відповідальності.

"Правоохоронці затримали зловмисників під час одержання частини неправомірної вигоди в розмірі 20 тисяч доларів. Намагаючись уникнути передачі грошей "із рук у руки", чиновники залучили до своєї угоди посередника - касира одного з пунктів обміну валют", - зазначив Абдула.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Вирішується питання про оголошення затриманим про підозру.

Нагадаємо, раніше в Харківській області високопоставленого податківця спіймали на хабарі в розмірі 250 тисяч гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram