ГоловнаПолітика

Прокуратура оскаржила розмір застави для затриманих з вибухівкою закарпатців

Суму хочуть збільшити майже в 10 разів.

Прокуратура оскаржила розмір застави для затриманих з вибухівкою закарпатців
Найденная взрывчатка
Фото: Facebook/Антон Геращенко

Київська місцева прокуратура №2 подала скаргу в Апеляційний суд Києва на рішення Дарницького райсуду столиці, який обрав для двох чоловіків, затриманих у Києві з 6,5 кг вибухівки і боєприпасами, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 днів із можливістю внесення застави в розмірі 256 тис. грн кожному.

Сторона звинувачення вважає, що суд першої інстанції, задовольнивши клопотання прокуратури про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, не врахував наявні ризики і визначив розмір застави, який є недостатнім для забезпечення належної процесуальної поведінки підозрюваних, повідомляють у фейсбуці прокуратури Києва.

У зв'язку з цим в апеляційній скарзі прокуратура просить суд обрати підозрюваним запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, збільшивши розмір застави до 2 мільйонів гривень.

Нагадаємо, в неділю близько 17:00 на парковці ТЦ "Аркадія" по вул. Дніпровській Набережній, 33 в Дарницькому районі столиці співробітники поліції виявили автомобіль з вибухівкою. У рюкзаку, який був у машині, виявилося п'ять брикетів пластиду загальною вагою 6,5 кг і 10 електродетонаторів.

Обидва затримані - жителі Мукачева. Виявилося, що напередодні їх вигнали з табору протестувальників біля Верховної Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram