ГоловнаПолітика

Волкер і Сурков у Сербії обговорили перемир'я на Донбасі

Через санкції Сурков не може в'їжджати в країни Євросоюзу.

Волкер і Сурков у Сербії обговорили перемир'я на Донбасі
Курт Волкер
Фото: youtube.com

Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер і помічник президента РФ Владислав Сурков у Белграді провели переговори про перемир'я на сході України, передає ВВС-Україна.

Міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич заявив національному телебаченню Сербії, що ця зустріч - "показник зміни і поліпшення зовнішньополітичної позиції Сербії".

Сербські ЗМІ вважають, що ця зустріч проходить у Сербії, оскільки через санкції Сурков не може в'їжджати в країни Євросоюзу. Сербія підтримує територіальну цілісність України, але відмовляється приєднатися до санкцій ЄС проти Росії.

Синхронізація зовнішньої політики Сербії з ЄС і введення санкцій проти Російської Федерації є частиною переговорного процесу Белграда з Брюсселем. Зовнішню політику Белграда ЗМІ часто називають "сидінням на двох стільцях", тобто спробою догодити і ЄС, і Росії.

Колишній посол США в РФ Джон Теффт повідомив, що Волкер і Сурков можуть обговорити питання про миротворчу місію ООН на Донбасі.

Сам Курт Волкер раніше заявляв, що планує обговорити з Владиславом Сурковим питання відновлення територіальної цілісності і безпеки України.

Нагадаємо, Волкера призначили спецпредставником США в Україні у липні. 21 серпня він провів зустріч з Сурковим у Мінську. Незабаром Росія внесла в ООН проект резолюції про розміщення на Донбасі миротворців. Волкер назвав документ неприйнятним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram