ГоловнаПолітика

Порошенко схвалив продовження на рік дію закону про особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі

Президент зазначив, що прийняте Радою рішення допоможе українській армії надалі тримати оборону з мінімумом жертв.

Порошенко схвалив продовження на рік дію закону про особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі
Петр Порошенко
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко схвалив продовження на рік дії закону про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донбасу.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

"Президент Петро Порошенко підписав закон №2167-VIII "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей", прийнятий Верховною Радою 6 жовтня", - свідчить повідомлення.

Порошенко зазначив, що прийняте Верховною Радою рішення допоможе українській армії надалі тримати оборону з мінімумом жертв, а дипломатам - посилити міжнародний тиск на Росію.

Також він наголосив, що з цього моменту можливість виконання цього закону обумовлена низкою вимог до Росії як до агресора і до її маріонеткових режимів, зокрема вимогою про виведення російських військ, незаконних збройних формувань, виведення військової техніки з території України.

Нагадаємо, що напередодні Верховна Рада продовжила на рік дію закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей". За прийняття в цілому законопроекту №7164 "Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей" проголосували 229 депутатів при мінімально необхідних 226.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram