ГоловнаПолітика

Україна зацікавлена у допомозі фахівців із США для посилення безпеки арсеналів

Муженко провів зустріч із аташе з питань оборони при посольстві США.

Україна зацікавлена у допомозі фахівців із США для посилення безпеки арсеналів
Фото: mil.gov.ua

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко відзначив зацікавленість України в залученні американських фахівців до заходів з посилення безпеки арсеналів, баз і складів.

Про це він сказав на зустрічі з аташе з питань оборони при посольстві США в Україні полковником Томасом Уоффордом, повідомляє прес-служба Міноборони.

Під час переговорів сторони відзначили позитивні шляхи практичної реалізації двосторонньої військової співпраці Збройних сил України та США, реформування армії в контексті надання Україні матеріально-технічної і консультаційної допомоги від уряду США.

"Збройні сили України демонструють прогрес у реформуванні та переході на стандарти НАТО завдяки консультативно-дорадчій допомозі, яку надають американські радники, а також підготовці особового складу підрозділів за участю американських інструкторів", - зазначив Муженко.

Окремо він підкреслив зацікавленість української сторони у залученні американських фахівців до заходів з посилення безпеки арсеналів, баз і складів.

Під час зустрічі Уоффорд представив Муженку начальника відділу оборонної співпраці при посольстві США в Україні полковника Роберта Пітерса.

Напередодні повідомлялося, що Україна і США почали спільне виробництво стрілецької зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram