ГоловнаПолітика

Грузія визнала інцидент з Саакашвілі внутрішньою справою України

Раніше країна направила запит про есктрадицію колишнього президента.

Грузія визнала інцидент з Саакашвілі внутрішньою справою України
Фото: 1news.az

В адміністрації президента Грузії відмовилися коментувати ситуацію навколо колишнього грузинського президента, а нині лідера української партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі, пославшись на те, що це внутрішня справа України.

"Цей процес, який ми побачили, є внутрішньополітичною темою, внутрішньополітичним питанням сусідньої країни, країни, яка є нашим партнером", - сказала політичний секретар президента Грузії Пікрія Чіхрадзе в понеділок журналістам, пише Інтерфакс-Україна.

За її словами, в адміністрації президента Грузії не бачать необхідності робити зайві коментарі з цього приводу.

Нагадаємо, на початку вересня Україна отримала від головної прокуратури Грузії запит про розшук, взяття під варту і екстрадицію Михайла Саакашвілі.

З 14:00 неділі Саакашвілі, якого позбавили громадянства України, намагався перетнути кордон. Спочатку він сів на поїзд Перемишль - Київ, але "Укрзалізниця" відмовилася відправляти поїзд в рейс. Тому через кілька годин Саакашвілі з прихильниками вирушили на пункт пропуску "Шегині" на автобусі. Там Саакашвілі затримали. Пункт пропуску було закрито під приводом повідомлення про мінування.

В результаті близько 20:00 прихильники політика не витримали, прорвали оточення і в "коробочці" провели Саакашвілі на українську територію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram