ГоловнаПолітика

Порошенко відвідав лінію окупації Південної Осетії Росією

Президент прибув до Одзісі.

Під час свого візиту в Грузію президент Петро Порошенко відвідав лінію окупації території Південної Осетії Російською Федерацією.

Про це повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко в Фейсбуці.

"Президент прибув в Одзісі на лінію окупації Росією грузинської Південної Осетії (Цхінвальського регіону). На фото видно російську базу ФСБ", - написав Цеголко.

Він також поставив хештег "іхтамнет".

Нагадаємо, в серпні 2008 року Росія визнала суверенітет Абхазії і Південної Осетії - двох автономій, що входили до складу Грузії і добивалися незалежності від неї ще до розпаду СРСР.

Правовий статус Південної Осетії як самостійної республіки визнають лише п'ять держав - Росія, Венесуела, Нікарагуа, Науру і Тувалу. Євросоюз також не визнає незалежність Південної Осетії і Абхазії, заявляючи про підтримку територіальної цілісності та суверенітету Грузії.

У березні 2015 року президент РФ Володимир Путін і голова невизнаної Південної Осетії Леонід Тібілов підписали договір про співпрацю і інтеграцію. У березні 2017 року уряд РФ схвалив домовленість про включення військових Південної Осетії до складу російської армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram