ГоловнаПолітика

Нардепи вручили голові ВРУ підписи на підтримку законопроекту для чорнобильців

Під будівлею парламенту пройшов мітинг.

Нардепи вручили голові ВРУ підписи на підтримку законопроекту для чорнобильців
Фото: vidrodzhennya.org.ua

Голові Верховної Ради Андрію Парубію передали підписи чорнобильців на підтримку законопроекту № 6292. Підписи після виступу з парламентської трибуни передав нардеп групи «Партія «Відродження» Андрій Шипко.

Він заявив, що під стінами Верховної Ради проходить мітинг чорнобильських організацій з усіх регіонів України, які вийшли на підтримку зазначеного законопроекту.

«Ось у мене в руках підписи з усіх куточків нашої держави. Київ, Одеса, Житомир, Рівне, Харків, Дніпро, місто Покров, місто Нікополь, місто Марганець… Це тисячі підписів ліквідаторів. І люди вимагають одного – справедливості!» - сказав народний депутат.

За його словами, у зверненні представники громадських організацій, чорнобильці, члени їх родин закликають голову Верховної Ради поставити на голосування законопроект № 6292 щодо повернення соцгарантій чорнобильцям.

«В нашій країні є така мода, що ми пам’ятаємо героїв-чорнобильців тільки перед роковинами трагедії. А хто знає як вони живуть? Як вони ходять по судах, щоб отримати свої заслужені пільги? Дійшли до того, що сьогодні держава виділяє на оздоровлення 120 гривень на  рік. Нема безкоштовних ліків, нема безкоштовної медичної допомоги.

Законопроект №6292, розроблений нардепами групи «Відродження», не тільки поверне достойні пенсії, підвищить допомогу на оздоровлення, а головне – допоможе відновити справедливість», - наголосив Андрій Шипко.

Після чого звернувся до голови ВРУ Андрія Парубія із проханням якнайшвидше поставити його на голосування, та передав до президії Верховної Ради зібрані підписи.

«Шановний пане голово! Я хочу сьогодні передати вам ці підписи, ці підписи в підтримку законопроекту № 6292. І сказати, що саме від вас залежить ця справедливість, внесіть будь-ласка в порядок денний законопроект № 6292, і цю залу, і ми його підтримаємо і проголосуємо. І це буде не перед роковинами, і це буде не для піару виборчого, а це буде так, тому так буде чесно», - сказав Шипко.

Законопроект № 6292  про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" (щодо удосконалення окремих положень та відновлення справедливих соціальних гарантій громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи) зареєстрований у Верховній Раді 5 квітня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram