ГоловнаСуспільствоПодії

Перше за місяць засідання Ради почалося з чотирьох мітингів

Акції проходять мирно.

Перше за місяць пленарне засідання Верховної Ради почалося з чотирьох масових акцій на площі Конституції.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, там організували акцію підтримки Національного антикорупційного бюро, флеш-моб за ратифікацію Стамбульської конвенції, мітинг з вимогою посилити покарання за порушення правил дорожнього руху та акцію чорнобильців.

Першою пройшла акція за посилення відповідальності за порушення на дорогах. Учасники акції вимагали від депутатів збільшити штрафи за порушення правил дорожнього руху, скасувати "безкарні +20 км до швидкості", за які не виписують штраф. Від Національної поліції вимагають відновити контроль за швидкістю на дорогах і запустити автоматичну фіксацію порушень.

Активісти, які вийшли підтримати НАБУ, провели акцію проти прийняття законопроекту №6220 "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань і підстав закриття кримінального провадження". Проект закону №6220 передбачає, що детективи НАБУ не зможуть розслідувати корупційні злочини високопоставлених осіб, якщо раніше за тих самих обставин інші правоохоронці закрили провадження. Якщо ГПУ або Нацполіція "зіллють" справи, які загрожують топ-корупціонерам або їх оточенню, детективи НАБУ будуть змушені закрити і свої провадження.

Міжнародна організація Amnesty International провела акцію-перфоманс з вимогою ратифікувати Стамбульську конвенцію. Це конвенція про запобігання насильству щодо жінок, розроблена Радою Європи і спрямована на боротьбу з насильством проти жінок усередині родини і поза нею.

Четверта акція, яку організувала партія "Відродження", присвячена законопроекту №6292 про відновлення соціальних гарантій чорнобильцям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram