ГоловнаСуспільствоПодії

У Миколаєві побили депутата міськради від "Самопомочі"

Його соратники висувають дві версії події.

У Миколаєві побили депутата міськради від "Самопомочі"
Фото: novosti-n.org

Увечері 15 травня в Миколаєві побили депутата міської ради В'ячеслава Апанасенка, який представляє "Самопоміч".

"Учора пізно ввечері грубо і жорстоко побили депутата Миколаївської міської ради від "Самопомочі" В'ячеслава Опанасенка. Сьогодні він у реанімації. Йому погрожували протягом тижня", - розповів на засіданні парламенту у вівторок лідер фракції "Самопомочі" Олег Березюк.

Мер Миколаєва Олександр Сенкевич, обраний від "Самопомочі", в коментарі місцевому виданню "МикВісті" припустив, що причинами нападу невідомих на В'ячеслава Апанасенка могли бути або його бізнес і ресторанна діяльність, або його робота як депутата.

"Я не хотів би сьогодні робити якісь висновки, тому що слідство працює, і тут тільки два: або бізнес, а саме ресторанна діяльність, я думаю, що В'ячеслав успішний бізнесмен і його підприємство працює. В тому числі, я можу пов'язувати це з тим, що недавно на його підприємство було скоєно зухвалий злочин - фасад будівлі облили якоюсь запалювальною сумішшю, демонстративно залишили пляшки з попередженням, нібито погрозами. Поліція не відпрацювала це питання, або відпрацювала, але не зрозуміло, з чим це пов'язано. Я думаю, що є два варіанти: його бізнес-діяльність і депутатська діяльність. Депутат він активний, думаю, багато миколаївців могли бачити його роботу в комісіях - десь він критикував, десь у нього там особисті питання виникали з деякими активістами", - сказав Сенкевич.

Нагадаємо, декілька місяців тому в Миколаєві побили депутата міськради від "Опозиційного блоку" Ларису Веселовську. Цей напад так і не було розкрито.

14 травня в Сумах побили депутата міської ради В'ячеслава Калиниченка, який представляє "Батьківщину".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram