ГоловнаСуспільствоЖиття

ЄБРР відхилив прохання Мін'юсту про фінансування передачі СІЗО у приватні руки

Фінансування таких проектів не поширюється на мандат ЄБРР.

ЄБРР відхилив прохання Мін'юсту про фінансування передачі СІЗО у приватні руки
Фото: Сергей Нужненко

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) не буде фінансувати проект передачі українських СІЗО в приватні руки за програмою державно-приватного партнерства.

Про це повідомив старший радник ЄБРР у Східній Європі й Кавказу Антон Усов, передає РБК-Україна.

"Я взагалі нічого про цей проект (державно-приватне партнерство з передачі СІЗО інвесторам, - ред.) не знаю. Я бачив це лист, який був досить давно, від Мін'юсту з пропозицією, чи ми можемо розглянути. Ми можемо фінансувати лише комерційні проекти, якщо це - фінансування ЄБРР. Це (державно - приватне партнерство, - ред.) не може бути комерційним проектом за визначенням", - сказав Усов у понеділок, 15 травня.

Представник ЄБРР пояснив, що фінансування таких проектів не поширюється на мандат ЄБРР, проте в такі проекти можуть бути вкладені кошти спеціальних фондів, чиї гроші адмініструються банком.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Лук'янівське і Львівське СІЗО будуть передані інвесторам за програмою державно-приватного партнерства, після чого земля, де розташовуються ізолятори буде передана в приватні руки. У Мін'юсті заявили, що до фінансування буде запрошений Європейський банк реконструкції та розвитку. Лук'янівське СІЗО, за попередніми підрахунками, у відомстві оцінили в 25-30 млн доларів США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram