ГоловнаСуспільствоПодії

У корпусі Лук'янівського СІЗО вночі сталася пожежа (оновлено)

Жертв і постраждалих в результаті НП немає.

У корпусі Лук'янівського СІЗО вночі сталася пожежа (оновлено)
Фото: 112.ua

У ніч на неділю, 7 травня, в корпусі для неповнолітніх Лук'янівського слідчого ізолятора, який використовується як VIP-корпус, сталася пожежа.

Про це повідомив у Фейсбуці "Національний центр правозахисту".

На кількох відеороликах, знятих на місці події, чути як ув'язнені кричать "амністія".

У СІЗО повідомили, що жертв і постраждалих, а також випадків втеч, в результаті НП немає. Причини пожежі невідомі.

Як передає телеканал "112 Україна", горіло 60 км. метрів даху будівлі, наразі пожежу локалізовано, триває лише тління окремих осередків загоряння.

"Пожежу в будівлі Лук'янівського СІЗО локалізовано. Зараз триває тління окремих вогнищ... Перекриття дороги на ділянці вулиці Дегтярівської (від ділянки Дегтярівська,14) знято, оскільки більше спецтехніки для гасіння пожежі заїжджати не буде", - йдеться в повідомленні з посиланням на патрульних поліцейських.

Оновлення. Заступник начальника ізолятора Віталій Шкурба розповів телеканалу "112 Україна", що пожежа сталася не на території корпусу для неповнолітніх, а на даху над однією із адміністративних будівель.

"Ця частина будівлі - адміністративна, під нею (дахом, - ред.) розташовані кабінети медпрацівників та працівників соціальної служби. В цій частині будівлі житлових приміщень немає", - уточнив він.

"Близько 01:40 виникла пожежа на даху адміністративної будівлі для утримання ув'язнених. Був викликаний наряд ДержНС і оперативна група Шевченківського райуправління поліції. Пожежу було локалізовано о 02:57, постраждалих немає. Під час пожежі евакуйовано 43 людини з сусідньої частини будівлі", - додав Шкурба, зазначивши, що частину згорілого шиферу з даху вже прибрали силами працівників СІЗО.

Попередня причина пожежі - замикання електропроводки. Також Шкурба передбачає, що поліція вже внесла відомості про подію в Єдиний реєстр досудових розслідувань.

Нагадаємо, 2 лютого Міністерство юстиції оголосило конкурс з продажу Київського і Львівського СІЗО. Конкурс проводиться за принципом державно-приватного партнерства, тобто інвестор повинен буде спочатку побудувати нове СІЗО, а потім отримати в користування ділянку, на якій розташовувався старий слідчий ізолятор.

Станом на 4 квітня на конкурс з продажу Лук'янівського СІЗО не зареєструвався жоден учасник. Мін'юст має намір запропонувати Європейському банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) спільне фінансування будівництва.

У 2015 році Мін'юст заявив про плани закрити 19 пенітенціарних установ, серед яких Лук'янівське СІЗО. Його планувалося винести за межі міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram