ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі поранені п'ятеро бійців АТО

Бойовики 45 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

За добу на Донбасі поранені п'ятеро бійців АТО
Фото: Макс Левин

За минулу добу бойовики 45 разів відкривали вогонь по опорних пунктах українських військовослужбовців у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі. В результаті п'ятеро бійців отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Донецькому напрямку з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, танка і гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстрілювали Авдіївку. З мінометів калібру 120 мм, озброєння БМП, гранатометів і кулеметів били по позиціях захисників Луганського, а з 82-міліметрових мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів - по Верхньоторецькому. Озброєння БМП, гранатомети і кулемети великих калібрів застосовували під час обстрілу Пісків, а гранатомети і кулемети великих калібрів - поблизу Шахти Бутівка, Майорська, Кам'янки. Тут також діяли ворожі снайпери.

На Приморському напрямку зі 120-мм мінометів, озброєння БМП і БТР, а також стрілецької зброї бойовики обстрілювали Широкине. З мінометів калібру 82 мм, гранатометів і великокаліберних кулеметів - били по опорних пунктах поблизу Павлополя, а з озброєння БТР, зенітних установок ЗУ-23-2 та стрілецької зброї - по позиціях ЗСУ біля Водяного. З мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП, гранатометів і кулеметів обстрілювали захисників Красногорівки і Мар'їнки, а з 82-мм мінометів і стрілецької зброї - захисників Гнутового. Кулемети великих калібрів противник також застосовував в районі Чермалика. Біля Водяного працювали снайпери.

На Луганському напрямку з мінометів калібру 120 мм, озброєння БМП, протитанкових ракетних комплексів і великокаліберних кулеметів російсько-окупаційні війська обстрілювали позиції ЗСУ поблизу Кримського. З мінометів калібру 120 мм, гранатометів і великокаліберних кулеметів били по Новозванівці і Новоолександрівці. З протитанкових гранатометів вели вогонь по Троїцькому, а зі стрілецької зброї і автоматичних гранатометів - по Станиці Луганській.

"Щоб погасити вогневу активність супротивника по позиціях захисників Авдіївки, сили АТО відкривали вогонь з автоматичних гранатометів", - зазначають у штабі.

Нагадаємо, в п'ятницю, 5 травня, помер український військовослужбовець Валентин Ковальський, який отримав важке поранення в липні 2014 року в боях з під Савур-Могилою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram