ГоловнаСуспільствоЖиття

Київський велотрек відкриють світловим 3D-шоу з акробатами і велоекстримом

Зараз проходять останні приготування до спортивного шоу.

Київський велотрек відкриють світловим 3D-шоу з акробатами і велоекстримом
Фото: www.facebook.com/velodrom

У Києві 20 травня відбудеться урочисте відкриття оновленого Київського велотреку зі спортивно-цирковим перфомансом, екстрим-балетом, а також відеоінсталяцією 3D про історію велотреку.

Про це повідомляють на сайті Київської міської державної адміністрації.

"Київський велотрек - унікальна спортивна споруда міста з надзвичайно важкою історією. Побудований далекого 1913 року, він є одним з найстаріших велотреків Європи, однак це не зупинило колишніх керівників міста від його руйнування. Сьогодні після десятиліть забуття ми готові відкрити відбудований велотрек, який стане спортивним хабом не тільки для велосипедистів, а й місцем проведення дозвілля для всіх любителів спорту", - зазначила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

За її словами, зараз на велотреку проходять останні приготування до спортивного шоу.

"Під час відкриття ми хочемо продемонструвати киянам усіма можливими засобами унікальність цієї споруди, розповісти про її історію, а також відродити її для сучасного і майбутнього Києва", - додала Старостенко.

Нагадаємо, Київський велотрек побудували на початку ХХ століття. У 2009 році його частково знесли, впритул до нього побудували житловий багатоповерховий будинок і паркінг. У 2015 році велотрек повернули в держвласність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram