ГоловнаСуспільствоЖиття

У Запоріжжі чоловік і дружина за $7 тис. намагалися продати новонароджену дочку

Подружжю загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі.

У Запоріжжі чоловік і дружина за $7 тис. намагалися продати новонароджену дочку
Архивное фото

У Запоріжжі 24-річна жінка намагалася продати свою новонароджену доньку за 7 тис. доларів.

Про це повідомив у Фейсбуці радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"У 7 тисяч доларів США оцінили життя своєї дитини люди, яких язик не повертається назвати мамою і татом. 24-річна жінка і її 23-річний чоловік днями були затримані Запорізької поліцією під час отримання пачки доларів в обмін на продаж власної дочки, що з'явилася на світ 11 травня", - написав він.

Чоловік і жінка заздалегідь підшукували, кому б продати ще не народжену дитину.

"Думаючи, що вони знайшли потенційного покупця, вони вийшли на людину, яка повідомила про підготовку злочину в поліцію, і таким чином злочин було попереджено. Тепер їм загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі за організацію торгівлі людьми відповідно до пункту 3 ст. 149 Кримінального кодексу (торгівля людьми)", - додав радник міністра.

Дівчинка народилася здоровою, її вага 3220 грамів, зріст - 51 сантиметр. Її життю нічого не загрожує. Оскільки обох батьків затримано, вона перебуває в пологовому відділенні однієї з лікарень Запоріжжя.

"Оскільки її біологічну матір і вітчима, швидше за все, очікує тривалий термін ув'язнення, дитина повинна бути передана найближчим родичам. Якщо і вони відмовляться від її виховання, тоді постане питання про передачу дівчинки під опіку", - додав Геращенко.

Нагадаємо, у Львівській області мати залишила немовля в камері схову, поки вирішувала свої справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram