ГоловнаПолітика

Яценюк: Росію треба змусити відновити територіальну цілісність України

Лідер "Народного фронту" перебуває з візитом у США.

Яценюк: Росію треба змусити відновити територіальну цілісність України
Фото: nfront.org.ua

"Росію треба змусити відновити територіальну цілісність України. Я підкреслюю - змусити, адже будь-які домовленості з Путіним нічого не варті. Змусити через спільний тиск Сполучених Штатів, Європейського Союзу та сильної України", - підкреслив Арсеній Яценюк в інтерв'ю журналістам за підсумками зустрічей з представниками нової адміністрації США у Вашингтоні в понеділок, 15 травня.

Лідер "Народного фронту" підкреслив, що з представниками нової адміністрації США "треба відверто говорити про те, які перспективи у відносинах між Сполученими Штатами і Російською Федерацією": "Зрозуміло, що Путін хоче щось обов'язково виторгувати і десь обдурити. І це є його зовнішньополітична мета - вирішити свої проблеми коштом України. Нова американська адміністрація не повинна цього допустити. І я переконаний, що не допустить цього, адже це не в інтересах Сполучених Штатів Америки".

Він підкреслив, що Україна є тією державою, яка "довела всьому світу, що вона не просто знає, що таке демократія, а бореться за демократію": "Україна на ділі показала, що проводить складні реформи. Україна довела, що вона хоче миру" .

"Для того, щоб в Україні запанував мир, треба змусити Путіна виконати його частину Мінських угод.  Фактично треба змусити Путіна через тиск усієї міжнародної спільноти, щоб він забрався з території України і дав можливість Україні рухатися вперед до Європейського Союзу", - підкреслив лідер "Народного фронту".

У Вашингтоні Арсеній Яценюк уже зустрівся з радником президента США з питань Європи та Росії Фіоною Хілл, радником з питань національної безпеки віце-президента США Андреа Томпсон, помічником державного секретаря США у справах Європи і Євразії Джоном Гефферном, заступником помічника держсекретаря США Бріджет Брінк, а також провів зустріч у Heritage Foundation.

Окрім того, під час візиту лідер "Народного фронту" зустрінеться з колишнім президентом Сполучених Штатів Бараком Обамою і екс-віце-президентом США Джозефом Байденом, керівництвом Міністерства оборони Сполучених Штатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram