ГоловнаПолітика

Судам заборонили називати "ДНР" і "ЛНР" республіками

Вищий спецсуд рекомендував використовувати коректні назви населених пунктів.

Судам заборонили називати "ДНР" і "ЛНР" республіками
Фото: Макс Требухов

Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ заборонив судам використовувати в судових рішеннях словосполучення "Донецька народна республіка" і "Луганська народна республіка".

Про це йдеться в інформаційному листі Вищого спецсуду головам апеляційних судів.

Зазначається, що до судів були направлені рекомендації щодо вживання певних формулювань під час встановлення факту народження або смерті особи на тимчасово окупованій території.

Встановлено, що в окремих випадках суди вказують у рішеннях, що цей факт фіксували на території "Донецької народної республіки".

"У цьому контексті слід зауважити, що така практика є неприпустимою, оскільки факт існування ані так званої "Донецької народної республіки", ні так званої "Луганської народної республіки" не визнається органами влади України", - йдеться в листі.

Вищий спецсуд зобов'язав суди використовувати коректні назви і місця розташування населених пунктів, наприклад "місто Амвросіївка, Амвросіївського району Донецької області, Україна.

Також Вищий спецсуд рекомендує не використовувати в рішеннях формулювання "Донецька народна республіка (територія, непідконтрольна державній владі України)", "Донецька народна республіка, яка є тимчасово окупованою територією" і "самопроголошена Донецька народна республіка" тощо.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура вважає, що Донецька і Луганська "народні республіки" є терористичними організаціями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram