ГоловнаПолітика

Порошенко поговорив з Тіллерсоном по телефону (оновлено)

Держсекретар США 11-12 квітня відвідає Москву.

Порошенко поговорив з Тіллерсоном по телефону (оновлено)
Фото: www.dyvys.in

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном.

Про це повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко у своєму мікроблозі Twitter.

"Президент Порошенко провів телефонні консультації з держсекретарем США Тіллерсоном", - написав Цеголко.

Оновлення. Прес-служба голови держави пізніше уточнила, що під час розмови Тіллерсон гарантував, що Вашингтон не допустить ніяких пакетних домовленостей із вирішення ситуації в Україні та Сирії.

Тіллерсон також запевнив, що США підтримують територіальну цілісність України і наполягають на виконанні досягнутих у Мінську домовленостей, зокрема на важливості забезпечення режиму припинення вогню.

Співрозмовники домовилися продовжити двосторонні консультації після візиту Тіллерсона в Москву.

Нагадаємо, Тіллерсон відвідає Москву з офіційним візитом 11-12 квітня, після зустрічі голів МЗС "Великої сімки". У середу в держсекретаря США запланована зустріч із президентом РФ Володимиром Путіним.

За інформацією ЗМІ, Тіллерсон запропонує РФ ультиматум - вибрати між партнерством з Америкою і підтримкою сирійського режиму Башара Асада, Ірану і "Хезболли". За даними видання The Telegraph, у рамках "політики батога і пряника" Володимиру Путіну може бути запропонований варіант повернутися до складу "Великої вісімки" взамін на вихід із Сирії.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що держсекретар США надасть Росії докази того, що там знали про застосування хімзброї проти мирних жителів у Сирії і намагалися це приховати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram