ГоловнаПолітика

"Інтерпол" оголосив у розшук екс-голову правління "Енергомережі" Крючкова

Екс-нардепа підозрюють в розкраданні коштів "Запоріжжяобленерго".

"Інтерпол" оголосив у розшук екс-голову правління "Енергомережі" Крючкова
​Дмитрий Крючков
Фото: rada.gov.ua

"Інтерпол" оголосив у міжнародний розшук колишнього голову правління ПРАТ "Холдингова компанія "Енергомережа" Дмитра Крючкова (екс-депутат Верховної Ради).

Про це свідчить ухвала Солом'янського районного суду Києва від 14 березня.

"Листом робочого апарату Укрбюро України Національної поліції від 24 лютого 2017 року повідомлено, що згідно з обліками Генерального секретаріату Інтерполу, станом на 23 лютого громадянин України ОСОБА_5 (Дмитро Крючков), оголошений у міжнародний розшук для притягнення до кримінальної відповідальності", - йдеться в матеріалах суду.

Національне антикорупційне бюро підозрює Крючкова у розкраданні коштів "Запоріжжяобленерго" і низки промислових підприємств Запорізької області під час підписання договорів про відступлення права вимоги боргу, що дозволяють "Енергомережі" стягувати на свою користь із промпідприємств заборгованість за поставлену електроенергію.

Нагадаємо, влітку 2016 року НАБУ оголосило Крючкова в розшук як головного фігуранта корупційної схеми з виведення коштів "Запоріжжяобленерго. Раніше за позовами НАБУ суди розірвали договори переуступки між "Енергомережею" і "Запоріжжяобленерго". Ці договори призвели до збитків держави на 346 млн гривень. На 116 млн грн на банківських рахунках "Енергомережі" накладено арешт.

Міноритарний пакет акцій "Запоріжжяобленерго" належить братам Ігорю і Григорію Суркісам та Костянтину Григоришину.

Крючков був народним депутатом з квітня 2006 року до листопада 2007 року від Блоку Юлії Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram