ГоловнаПолітика

Суд заочно заарештував сина екс-мера Одеси Боделана у справі пожежі в Будинку профспілок

У березні 2016 року його оголосили в міжнародний розшук.

Суд заочно заарештував сина екс-мера Одеси Боделана у справі пожежі в Будинку профспілок
Владимир Боделан
Фото: dumskaya.net

Печерський районний суд заочно заарештував сина колишнього мера Одеси Руслана Боделана Володимира у справі про пожежу в Будинку профспілок 2 травня 2014 року.

Про це йдеться в ухвалі суду від 23 березня, передають Українські Новини.

Зазначено, що у 2014 році Боделан займав посаду начальника Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області.

Слідство встановило, що 2 травня 2014 року він віддав незаконний наказ співробітникам відправляти пожежні машини на гасіння пожеж виключно за його особистим розпорядженням. Це пов'язано з тим, що того дня група мітингувальників намагалася захопити пожежний автомобіль, який виїхав за викликом.

Близько 19:30 2 травня Боделан особисто прибув на Куликове поле і дивився, як починається пожежа в Будинку профспілок в Одесі. Він віддав усний наказ не направляти бригаду пожежників для гасіння займання.

Надалі через погрози громадян, які перебували на Куликовому полі, начальник місцевого управління ДСНС усе-таки доручив підлеглим направити рятувальників до Будинку профспілок, але розпорядився направити тільки одну автоцистерну.

Тож у результаті свідомого залишення в небезпеці людей керівництвом ГУ ДСНС в Одеській області в Будинку профспілок загинули 42 людини.

З них 8 громадян загинули через травми від падіння з висоти, 9 - у результаті отруєння чадним газом, 12 - у результаті отруєння невідомими газами, парами і продуктами горіння. Смерть ще 13 осіб настала від опіків, тілесних ушкоджень через термічний вплив і від шоку через падіння з висоти.

У березні 2016 року Боделану було повідомлено про підозру. Його оголошено в міжнародний розшук.

Нагадаємо, в червні 2014 року начальника ГУ ДСНС в Одеській області Володимира Боделана звільнили, проти нього також було розпочато службове розслідування.

Боделана-молодшого призначили начальником ГУ МНС в Одеській області в грудні 2010 року. 18 червня 2011 року йому присвоїли військове звання старшого лейтенанта. А через два тижні після проходження переатестації - спеціальне звання капітана служби цивільного захисту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram