ГоловнаПолітика

МВФ направить в Україну спеціальних аудиторів, - Наливайченко

"Аудитори перевірять, як використовувалися попередні кредити і чи не було водночас корупції".

МВФ направить в Україну спеціальних аудиторів, - Наливайченко
Фото: spravedlyvist.com.ua

МВФ найближчим часом планує направити в Україну спеціальних аудиторів. Заявив в ефірі телеканалу 112 лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко.

"Міжнародний валютний фонд найближчим часом відправить в Україну для перевірки спеціальних аудиторів, які перевірять, як використовувалися попередні кредити і чи не було водночас корупції", - сказав. Наливайченко.

Він також підкреслив, що міжнародні фінансові партнери розглядають боротьбу з корупцією в Україні як головну і вичерпну умову подальшої співпраці з країною.

"Аудит МВФ приїде, але до цього і Україна, українські антикорупційні органи повинні вичистити ці стайні, показати, що в Україні теж розслідують корупційні справи", - зазначив лідер руху "Справедливість".

Коментуючи обшуки в Нацбанку, Наливайченко повідомив, що ФБР надає допомогу в розслідуванні корупції в НБУ.

"Американські партнери, ФБР співпрацює з НАБУ. Я не буду говорити більше, щоб не відкрити таємниці, скажу, що їх цікавить питання незаконного використання офшорів на Віргінських островах, які використовувала безпосередньо Гонтарева або її наближені особи з бізнесу", - сказав він.

Водночас він підкреслив, що Нацбанк - це національний регулятор готівкового та безготівкового ринку України. "Але якщо там заводиться корупціонер, та ще й на горі, якщо там використовують офшори - ну, то, про що ми говоримо. Це руйнування в принципі грошово-кредитної системи держави", - зазначив Наливайченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram