ГоловнаПолітика

ВАСУ скасував рішення Ради про звільнення судді за рішення проти майданівців

Це перше рішення за позовами "майданівських" суддів. 

ВАСУ скасував рішення Ради про звільнення судді за рішення проти майданівців
Фото: obozrevatel.com

Вищий адміністративний суд скасував звільнення Верховною Радою за порушення присяги судді Святошинського районного суду Києва Алли Чалої, яка ухвалювала рішення про арешт активістів Євромайдану.

Про це Українським Новинам повідомила представник прес-служби Вищого адмінсуду Галина Гаєвська.

"У понеділок, 27 березня, Вищий адміністративний суд України задовольнив позов Чалої Алли Петрівни до Верховної Ради України про визнання незаконною та скасування постанови Верховної Ради України від 29 вересня 2016 року", - повідомила вона.

Розглядала справу колегія суддів на чолі з Олександром Донцем.

Голова Вищого адмінсуду Олександр Нечитайло зазначив у коментарі Українським Новинам, що це перше рішення ВАСУ за  позовами "майданівських" суддів, звільнених парламентом 29 вересня 2016 року за порушення присяги.

Здебільшого Вищий адмінсуд призупинив розгляд цієї категорії справ до винесення Верховним Судом рішення щодо законності внесення подання Вищою радою юстиції про звільнення суддів, що судили євромайданівців.

Нагадаємо, 29 вересня 2016 року Верховна Рада звільнила 28 суддів за порушення присяги і суддю Вищого господарського суду Віктора Татькова - порядком люстрації.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram