ГоловнаПолітика

Вищий адмінсуд переобрав своїм головою Нечитайла

ВАСУ підлягає ліквідації після створення нового Верховного Суду.

Вищий адмінсуд переобрав своїм головою Нечитайла

Збори суддів Вищого адміністративного суду України переобрали головою ВАСУ Олександра Нечитайла.

За нього проголосували 35 з 40 суддів, повідомляють "Українські новини".

Інших кандидатур на виборах не було.

Кандидатуру Нечитайла вніс заступник голови суду Михайло Смокович.

Він зазначив, що, згідно з законом, голова суду може займати свою посаду не більш ніж два терміни.

Проте, хоча Нечитайло і був уже два терміни на посаді голови Вищого адмінсуду, але перший його термін - з червня 2014-го по березень 2015 року - не рахується, на думку Смоковича, оскільки був до набуття чинності нового закону "Про судоустрій і статус суддів".

Нагадаємо, Нечитайла було обрано головою ВАСУ в червні 2014 року. 27 березня 2015 року він подав у відставку, щоб обійти законодавче обмеження і переобратися на новий термін. 30 березня 2015 року Вищий адмінсуд переобрав Нечитайла своїм головою терміном на два роки.

У грудні 2015 року Нечитайло знову заявив про свою відставку.

"Це мій, якщо хочете, протест. З боку громадськості та політичних сил звучить багато критичних заяв на адресу судової системи загалом і адміністративної юстиції зокрема. Але в першу чергу до написання заяви про звільнення мене підштовхнула неготовність політиків і громадських активістів будувати незалежну судову систему", - зазначив він тоді.

Проте голова ВАСУ залишився на посаді.

Нечитайло народився в 1969 році в Херсоні. У 1994 році закінчив Українську державну юридичну академію. Професійну діяльність розпочав у 1993 році як стажер помічника прокурора прокуратури Херсонської області, де пропрацював до 1999 року, ставши заступником начальника відділу обласної прокуратури.

У січні 1999 року призначений на посаду судді Господарського суду Херсонської області. У вересні 2002-го став суддею Київського апеляційного господарського суду. З березня 2006 року - суддя Вищого адміністративного суду. З серпня 2010-го займав посаду секретаря четвертої судової палати ВАСУ.

ВАСУ та інші спеціалізовані суди будуть ліквідовані, тільки-но новий Верховний Суд буде готовий приступити до роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram