ГоловнаПолітика

НАБУ прийшло з обшуками у Фіскальну службу, Насіров зліг у лікарню (оновлено)

Голові ДФС затримують.

НАБУ прийшло з обшуками у Фіскальну службу, Насіров зліг у лікарню (оновлено)
Фото: mignews.com.ua

Співробітники Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури провели серію обшуків у Державній фіскальній службі, повідомив головний редактор інтернет-видання "Цензор.Нет" Юрій Бутусов з посиланням на керівника САП Назара Холодницького.

"Дійсно, сьогодні проводяться певні процесуальні дії, але до їхнього завершення жодних коментарів і витоків інформації надаватися не буде. Я заборонив всім працівникам розголошувати будь-яку інформацію до завершення всіх необхідних заходів. Деталі будуть оприлюднені пізніше", - процитував Бутусов Холодницького у своєму фейсбуці.

На сайті "Радіо Свобода" підтверджується факт обшуків. Стверджується, що вони пов'язані з неправомірним, на думку слідства, рішеннями голови ДФС Романа Насірова про розстрочення податкових боргів підприємствам з орбіти колишнього народного депутата Олександра Онищенка.

Сам Насіров перебуває у відомчій лікарні "Феофанія", куди до нього приїхали детективи НАБУ і прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Те, що Насіров перебуває в палаті, підтверджують адвокати голови ДФС.

Видання пише, що в НАБУ і САП вже готова підозра для Насірова за статтею про зловживання службовим становищем.

Оновлення 22:29. Деякі видання з посиланням на джерела заявили, що Насірова вже затримали. Але агентству "Українські новини" вдалося взяти офіційний коментар у директора НАБУ Артема Ситника. Він заявив, що затримання поки що не відбулося.

Оновлення 23:57. Опівночі Насіров залишався в лікарні. Ба більше, у працівників НАБУ виникли проблеми з тим, щоб просто потрапити всередину "Феофанії". З 22:00 там "тиха година", і вахтери не пропускають детективів для пред'явлення підозри.

Фото: facebook.com/A.Miroshnik

Нагадаємо, що міністр фінансів Олександр Данилюк не проти звільнити Насірова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram