ГоловнаПолітика

Україна створить інститут щодо поліпшення іміджу за кордоном

Український інститут повинен запрацювати максимум через чотири місяці.

Україна створить інститут щодо поліпшення іміджу за кордоном
Фото: 24.ua

Міністр закордонних справ Павло Клімкін анонсував створення в найближчі місяці Українського інституту з представництвами в інших країнах, який стежитиме за іміджем України.

"Ми проаналізували досвід європейських країн, цей досвід неоднаковий, але яким чином країна може презентувати себе за кордоном? За останні три роки ми виконали грандіозну роботу... Є дуже багато окремих проектів, але ми вважаємо, що настав час створити Український інститут. На основі проаналізованого досвіду, на основі наших бесід із громадянським суспільством і багатьма експертами, ми вважаємо, що найоптимальнішою формою для нас є державна установа, яка не буде частиною МЗС, але буде афілійована з ним", - сказав міністр на прес-конференції в четвер у Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами Клімкіна, фінансуватися інститут буде частково за рахунок коштів із бюджету МЗС, частково - за рахунок грантів, пожертвувань і взаємодії з благодійними фондами. "Конкретні фінансові обсяги ми скажемо через кілька місяців. Ми вже передбачили певну частину в нашому бюджеті", - уточнив він.

За словами Клімкіна, на створення інституту орієнтовно піде від двох до чотирьох місяців. "Плануємо, що після обговорення статуту і проведення консультацій запустимо цей процес, думаю, що це триватиме декілька місяців. Ми оцінюємо це в 2-3-4 місяці, залежно від організації. У нас є чіткий план, згідно з ним і будемо працювати", - зазначив Клімкін.

За його словами, метою створення інституту є "розуміння сучасної України і зростання довіри до України в міжнародному інтелектуальному та культурному співтоваристві".

Також міністр зазначив, що планують відкрити представництва інституту в країнах Європи, Північної Америки та Азії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram