ГоловнаПолітика

Туреччина пускатиме українців за внутрішніми паспортами

У 2016 році Туреччину відвідали 1,25 млн українців.

Туреччина пускатиме українців за внутрішніми паспортами
Фото: vu.ua

Україна і Туреччина мають намір підписати договір про взаємне відвідування країн за внутрішніми паспортами.

Про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін на спільній зустрічі з головою МЗС Туреччини Мевлютом Чавушоглу.

"Хочу виокремити одну річ, яку ми з Мевлютом хотіли сьогодні оголосити б: у нас є безвізовий режим, але в майбутньому і громадяни України, і громадяни Туреччини зможуть відвідувати наші країни, вже не використовуючи звичайні паспорти, а за внутрішніми документами", - сказав Клімкін.

Він також повідомив, що відповідної домовленості вже досягнуто і зараз необхідно доопрацювати технічні питання.

Чавушоглу, зі свого боку, зазначив, що Туреччина зацікавлена в тому, щоб збільшити кількість громадян, які здійснюють взаємні поїздки. Він також висловив надію, що громадяни двох країн зможуть їздити за внутрішніми паспортами вже до початку літнього сезону.

За словами Чавушоглу, кількість туристів, які відвідали Туреччину, збільшилася. Наприклад, 2016 року Туреччину відвідали 1,25 млн українців.

"Кількість туристів, які відвідали Туреччину торік, зросла на 50%. Ми дуже раді, що змогли прийняти в нашій країні 1,25 млн громадян України", - сказав він.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко обговорив з Чавушоглу порядок денний наступного засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною і Туреччиною, яке заплановано провести навесні цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram