ГоловнаПолітика

У найбільшому тендері на видобуток українського газу ціни завищені в 2,5 разу, - народний депутат

Мова йде не лише про непрофесіоналізм керівництва "Укргазвидобування", але і про очевидний особистий інтерес певних осіб.

У найбільшому тендері на видобуток українського газу ціни завищені в 2,5 разу, - народний депутат
Иван Крулько
Фото: Макс Требухов

Вартість бурових робіт у найбільшому в історії електронних закупівель тендері з видобутку газу завищено на 150%. Про це заявив народний депутат Іван Крулько під час слухань Комітету ВР з питань паливно-енергетичного комплексу на тему: "20 млрд куб. метрів природного газу власного видобутку в 2020 році – як це зробити ПАТ "Укргазвидобування"?".

За його словами, ціни у цьому тендері завищені на 150%.

"При вартості буріння українськими компаніями в 12 тис. грн. за 1 м в умовах тендеру закладена вартість 30 тис. грн", – зазначив Крулько

Також, за словами депутата, керівництво "Укргазвидобування", посилаючись на необхідність оперативного та ефективного буріння, заклало такі умови тендеру, що взяти в ньому участь зможуть тільки іноземні компанії.

"Замість того, щоб хоча б частину цих коштів направити на модернізацію ГТС України, зношеної більш ніж на 75%, керівництво компанії взагалі намагається залишити без роботи більшість вітчизняних газодобувних компаній. Адже тільки у філії "Укргазвидобування" – "Укрбургазі" простоюють 10 верстатів, які можна було б просто зараз запустити", – зазначив народний депутат.

Крулько наголосив, що йдеться не лише про непрофесіоналізм керівництва "Укргазвидобування", але і про очевидний особистий інтерес певних осіб.

Як повідомляли ЗМІ, раніше був оголошений найбільший в історії електронних закупівель тендер на 13 млрд гривень, що викликав шквал критики щодо керівника компанії "Укргазвидобування" Олега Прохоренка та директора з розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз України", куратора газової галузі Юрія Вітренка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram