ГоловнаПолітика

Порошенко розповів, як Росія навесні просила купити її газ

"А ми говоримо: ні-ні-ні, у нас газ з Європи. А з вами ми поговоримо у Стокгольмі".

Президент Петро Порошенко заявив, що навесні цього року Росія пропонувала купити її газ, але Україна відмовилася.

"Усі розмови про те, що у нас взимку будуть віялові відключення, Україна залишиться без тепла і без вугілля, в українців не буде достатньо газу у своїх підземних сховищах, припинилися. Ми, незважаючи на війну, побудували економічно міцну незалежність нашої держави", - заявив він у середу під час робочого візиту у Львівську область.

"І мені було приємно, коли росіяни у березні-квітні дзвонять у наш НАК "Нафтогаз" і кажуть: "Слухайте, може, ви купите щось у нас? Ми готові постачати". А ми говоримо: "Ні-ні-ні, у нас усе гаразд. У нас газ з Європи, нам вистачає. А ми з вами де поговоримо? У Стокгольмі". Поговоримо, як укладали газовий контракт, які там несправедливі умови були для України і хто нас ставив на коліна", - заявив він.

Нагадаємо, що Україна не купує російського газу вже майже рік. Від закупівель відмовилися наприкінці листопада 2015 року, оскільки його ціна була завищеною.

На початку червня "Нафтогаз" повідомив "Газпром" про плани відновити імпорт газу. Але українська компанія хоче, щоб сторони підписали доповнення до газового контракту на період наступних трьох кварталів, щоб ціна газу була нижчою, ніж у європейських постачальників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram