ГоловнаПолітика

Наливайченко: до 2017 року понад 100 країн відкриють кінцевих бенефіціарів офшорів

У їх числі - Беліз, Віргінські острови і Латвія, де ховають гроші українські чиновники.

Наливайченко: до 2017 року понад 100 країн відкриють кінцевих бенефіціарів офшорів
Фото: Макс Требухов

У клептократів в українській владі залишилося часу до кінця року, тому що через тиждень в Китаї на засіданні "Великої двадцятки" буде прийнято резонансне рішення, яке торкнеться найбільших корупціонерів світу.

Про це в ефірі каналу 112 заявив лідер руху "Справедливість" Валентин Наливайченко.

"До кінця року будуть відкриті всі бенефіціари кінцеві, тобто імена, рахунки і країни всіх тих, хто отримує прибуток від всіляких офшорів. Це стосується перш за все держчиновників усіх країн по всьому світу", - сказав екс-голова СБУ.

За словами Валентина Наливайченка відкрити інформацію зголосилося понад 100 країн світу. У тому числі Беліз, Віргінські острови, Латвія - там, де зазвичай ховають офшори українські чиновники. "Водночас нашої країни в цьому списку немає. Є Грузія, є Туреччина, Франція і Іспанія. Україна чи не єдина країна, яка не буде називати кінцевих власників офшорів", - зауважив він.

Водночас, Наливайченко зауважив, що відсутність відкритого списку українських чиновників з офшорами не означає, що їм не загрожує кримінальна відповідальність: "Американська юстиція вже працює над одним з цих поплічників українських держслужбовців-клептократів. Його звуть [Джеффрі] Магістрат. Людина, яка була спільником створення смітників політичної корупції, в тому числі і в Україні".

Екс-керівник СБУ зауважив, що збирав докази ще перебуваючи на посаді і не припинить це робити і в політико-громадському русі. Оскільки для українців важливо не тільки дізнатися про корупціонерів, а й повернути в країну всі вкрадені кошти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram