ГоловнаПолітика

До "кримської провокації" було залучено Путіна, - Чубаров

Україна отримала шанс переформатувати завдання й очікування.

До "кримської провокації" було залучено Путіна, - Чубаров
Фото: 24tv.ua

Ніхто досі до кінця не знає, що сталося на початку серпня в Криму між різними військовими формуваннями РФ. Однак очевидно, що з цього вони вирішили зробити провокацію, до якої залучено президента Росії Володимира Путіна.

Про це голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив в інтерв'ю "5 каналу".

"До цієї провокації було залучено самого президента Росії Путіна. Він, спираючись на заздалегідь підготовлену провокацію, заявив про те, що формат нормандської четвірки не може працювати, тому що Україна діє як держава-терорист. Це ми на своїй землі!" - наголосив він.

За словами Чубарова, після початку цих подій контакти між президентом Росії і президентом України відсутні.

"Заява про нібито диверсію - з боку Путіна вона була грубою, нахабною. Зрозуміло, що наш президент відкинув всі ці звинувачення і сказав, що Росія шукає привід для більш широкої диверсії, можливо більшої військової агресії. І зараз джерела кажуть, що контакти між адміністраціями президентів заморожені", - заявив Чубаров.

Відразу після спроби провокації Чубаров зробив заяву про те, що Путін надав відмінний шанс для того, щоб Україна переформатувала своє завдання і свої очікування.

"Щодо будь-яких діалогів і будь-яких форматів між Україною і Заходом, Україною, Заходом і Росією", - наголосив голова Меджлісу.

"Я вважав, що ми тепер не повинні йти назустріч деяким західним політикам, які вимагають від нас поступового вирішення тих проблем, які привнесені війною Росії проти України", - додав лідер кримських татар.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ Росії заявило про затримання "українських диверсантів", які нібито готували теракти в Криму. Влада України заперечує звинувачення і називає подію провокацією російських спецслужб.

Одним з "організаторів" у ФСБ оголосили українця, жителя Запорізької області Євгена Панова. Пізніше стали відомі імена ще двох затриманих - це виконроб з Євпаторії Андрій Захтей і Редван Сулейманов, якого затримано за три тижні до заяви ФСБ про теракти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram