ГоловнаПолітика

Голова МЗС Білорусі подякував Україні за сприяння у відновленні діалогу з ЄС

Порошенко і Макей обговорили актуальні питання співпраці між країнами.

Голова МЗС Білорусі подякував Україні за сприяння у відновленні діалогу з ЄС
Фото: Пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко провів зустріч з міністром закордонних справ Білорусі Володимиром Макеєм, під час якої вони обговорили актуальні питання порядку денного двосторонніх відносин між країнами.

Про це повідомляється на сайті президента.

Голова МЗС Білорусі подякував президенту України за сприяння у відновленні конструктивного діалогу з Європейським Союзом. Крім того, окрему увагу було приділено економічному співробітництву між двома країнами. Сторони наголосили на доцільності активізації торгово-економічних відносин за рахунок розширення співпраці в машинобудуванні, енергетиці, агропромисловому комплексі та транспортній сфері.

Також співрозмовники підкреслили важливість проведення чергового засідання Міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії в вересні цього року в Мінську.

Порошенко і Макей відзначили важливість завершення облаштування українсько-білоруського кордону відповідно до кращих світових стандартів.

Обговорювалися також питання організації спільних культурних заходів з нагоди 345-річчя автора першої Конституції України - гетьмана Пилипа Орлика, який народився на території сучасної Мінської області.

Макей також передав вітання від імені президента Білорусі Олександра Лукашенка з нагоди 25-ї річниці Незалежності України.

Нагадаємо, сьогодні Білорусь змінила посла в Україні. Валентину Величко на цій посаді змінить Ігор Сокол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram