ГоловнаПолітика

Т.в.о. ректора НАУ затримали під час отримання хабара

Чиновник вимагав 170 тис. євро від професора за посаду в ВНЗ.

Т.в.о. ректора НАУ затримали під час отримання хабара
Фото: ssu.gov.ua

Тимчасово виконувача обов'язків ректора Національного авіаційного університету, професора, доктора технічних наук, заслуженого діяча науки і техніки України, лауреата державної премії в галузі науки і техніки Володимира Харченка затримали під час отримання хабара в Києві.

Про це повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко в Фейсбуці.

"Щойно голова Служби безпеки доповів президентові про затримання в. о. ректора Національного авіаційного університету при отриманні хабара в розмірі 170 тис. євро. Операцію було проведено спільно з НАБУ й Антикорупційною прокуратурою", - написав Цеголко.

У прес-службі СБУ уточнили, що чиновник через посередника адвоката вимагав 170 тис. євро від професора. У таку суму він оцінив підписання наказу про призначення вченого на посаду в університеті.

Співробітники спецслужби спільно з САП і НАБУ затримали т. в. о. ректора й адвоката в робочих кабінетах після отримання частини хабара в розмірі 100 тис. євро.

Фото: Прес-служба СБУ

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, в листопаді минулого року Міносвіти звільнило в. о. ректора НАУ Рімвідаса Хращевського. Раніше Хращевський поновив на посаді першого проректора вишу Максима Луцького - кума колишнього міністра освіти Дмитра Табачника й екс-нардепа від Партії регіонів.

Крім того, аудитори МО виявили фінансові порушення в НАУ на 300 млн грн. Серед них - купівля НАУ семи літаків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram