ГоловнаСуспільствоЖиття

Чубаров анонсував створення Міжнародного комітету із захисту прав людини в Криму

Робоча назва комітету - "Крим".

Чубаров анонсував створення Міжнародного комітету із захисту прав людини в Криму
Фото: 24tv.ua

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив про намір створити Міжнародний комітет із захисту прав людини в тимчасово окупованому Криму.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві, повідомляє УНІАН.

"Ми зараз розмовляємо з адвокатами, громадськими діячами про можливість створення Міжнародного правозахисного комітету, який концентрував би у своїй діяльності всі ті процеси, які відбуваються у Криму у сфері прав людини", - сказав Чубаров.

За його словами, політики, міжнародні правозахисні організації підтримають діяльність Комітету забезпечення прав людини і вирішення питань безпеки людей, які проживають у Криму.

"Найближчим часом ми зможемо оприлюднити принципи створення цього комітету. Я не думаю, що це буде така формалізована організація зі своїм статутом, я думаю, що це будуть декларації, оприлюднені групою людей, і у своїй діяльності вони будуть акцентувати виключно на наданні допомоги всім тим, хто зазнає репресій у Криму, їхнім сім'ям, дітям, і одночасно привернення міжнародної уваги до питань забезпечення прав цих людей", - сказав Чубаров.

Він також висловив надію, що Комітет знайде підтримку в низки громадських організацій, які працюють у сфері забезпечення прав українців, які проживають в окупованому Криму.

"Ми думаємо, що діяльність міжнародного правозахисного комітету - назвемо його умовно "Крим" - тут у нас ще деякі міркування на тему назви та форми... Цей міжнародний комітет буде спиратися, перш за все, на діяльність тих організацій, які протягом двох років займаються питаннями забезпечення прав людини", - сказав Чубаров.

Нагадаємо, після анексії Криму Росією на півострові посилилися переслідування кримський татар. 26 квітня підконтрольний Росії "верховний суд Криму" заборонив діяльність Меджлісу на території анексованого півострова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram