ГоловнаПолітика

САП передала повідомлення про підозру родичам Онищенка

Сам нардеп перебуває на території Росії

САП передала повідомлення про підозру родичам Онищенка
Александр Онищенко

Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала повідомлення про підозру захисту депутата Верховної Ради Олександра Онищенка ("Воля народу") та його родичам.

Про це повідомив заступник спеціалізованого прокурора Володимир Кривенко.

"Так, передали й адвокатам, і родичам", - сказав він.

За його словами, таким чином прокуратура виконала майже всі необхідні процесуальні вимоги з цього питання.

Раніше антикорупційний прокурор Назар Холодницький повідомив в інтерв'ю "5 каналу", що Онищенко перебуває на території Росії.

"Він досить активно подорожує, але за останньою інформацією, перебуває на території країни-агресора", - зазначив Холодницький.

Нагадаємо, САП передала повідомлення про підозру Онищенку на підпис генпрокурору Юрію Луценку в середині липня, однак той повернув його на доопрацювання через низку неточностей у формулюваннях.

5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Онищенка. НАБУ і САП передали текст повідомлення про підозру на підпис генпрокурору.

Онищенку інкримінують завдання державі збитків на суму 3 млрд гривень шляхом газових махінацій. Слідчі вважають, що газ, який добували компанії Онищенка в рамках спільної діяльності з "Укргазвидобуванням", потрапляв на фіктивні біржі за заниженою ціною. Його викуповували пов'язані компанії і перепродували вже за ринковою.

Онищенко зараз перебуває за кордоном. До оголошення йому про підозру він офіційно проходить у справі як свідок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram