ГоловнаПолітика

"Батьківщина" звинуватила владу в навмисному зволіканні з підрахунком голосів

"Це виглядає як агонія влади, яка програла вибори і не може змиритися".

"Батьківщина" звинуватила владу в навмисному зволіканні з підрахунком голосів
Руслан Богдан
Фото: kommersant.ua

"Батьківщина" вважає, що влада штучно зволікає з офіційним встановленням результатів виборів в окрузі №151 на Полтавщині, де лідирує кандидат від партії Руслан Богдан.

"Окружна виборча комісія лише за сьогодні пережила мітинг невідомих, замінування, постійні провокації. Довелося навіть викликати поліцію. Усе це виглядає як агонія влади, яка програла вибори, не дивлячись на свій адмінресурс і гроші, і зараз не може змиритися з поразкою", - цитує прес-служба партії нардепа Івана Крулька.

У вівторок окружна виборча комісія направила на перерахунок результати із семи дільниць. На одній з них рахували три години і не виявили жодних розбіжностей з первинним протоколом.

"Це виглядає як умисне зволікання з офіційним встановленням результатів виборів. Наш кандидат Руслан Богдан отримав настільки істотну перевагу, що перерахунок кількох дільниць не може змінити результат виборів", - заявляють у "Батьківщині".

Нагадаємо, що Одарченко набирає майже 22% голосів виборців, тоді як мер Пирятина Олексій Рябоконь, якого вважають провладним кандидатом, - менш ніж 17%. Уже оголошено переможців тільки в трьох із семи округів, де 17 травня відбулися вибори: у 23-му окрузі виграла Ірина Констанкевич, у 27-му окрузі - Тетяна Ричкова, у 206-му окрузі - Максим Микитась.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram