ГоловнаПолітика

Луценко й омбудсмен прийшли з перевіркою в СІЗО СБУ через доповідь ООН

Генпрокурор зацікавився інформацією про тортури заарештованих.

Луценко й омбудсмен прийшли з перевіркою в СІЗО СБУ через доповідь ООН
Фото: facebook.com/LarysaSargan

Генеральний прокурор Юрій Луценко й омбудсмен Валерія Лутковська прийшли в понеділок у київський слідчий ізолятор Служби безпеки України, щоб перевірити умови утримання заарештованих.

Як повідомила прес-секретар Луценка у фейсбуці, перевірка є реакцією на доповідь ООН про тортури в ізоляторах спецслужби.

"Генпрокурор Юрій Луценко запросив омбудсмена Валерію Лутковську та голову СБУ Василя Грицака перевірити один зі слідчих ізоляторів у відповідь на заяву помічника генерального секретаря ООН з прав людини Івана Шимоновича про випадки катувань в Україні і з боку сепаратистів, і з боку СБУ", - написала прес-секретар.

Нагадаємо, в п'ятницю Шимонович заявив, що СБУ застосовує тортури до сепаратистів і утримує їх у секретних в'язницях.

Також він презентував доповідь, підготовлену Місією ООН з моніторингу дотримання прав людини в Україні, розміщену офісом ООН з прав людини в березні 2014 року на запрошення уряду України. Доповідь, що охоплює період з 16 лютого по 15 травня 2016 року, містить закиди на адресу СБУ.

Як сказано в доповіді, якщо раніше звинувачення в порушеннях прав людини переважно стосувалися добровольчих батальйонів, то з кінця 2015 року в цьому вже звинувачують СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram