ГоловнаПолітика

Луценко пропонує створити Криворізьку область

Проблему перейменування Кіровоградської області можуть вирішити радикально.

Луценко пропонує створити Криворізьку область
Фото: yes-ukraine.org

Голова фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді Юрій Луценко вважає, що найближчим часом необхідно розглянути питання створення Криворізької області в рамках адміністративно-територіальної реформи.

Про це він повідомив під час зустрічі голів парламентських фракцій з делегацією Кривого Рогу (Дніпропетровська область) у середу.

"Питання про формування в рамках адміністративно-територіальної реформи Криворізької області шляхом об'єднання Кривого Рогу, Кіровограда та прилеглих районів було б логічно розглянути саме зараз", - сказав він.

Луценко додав, що населення Кривого Рогу та Кіровограда близьке за історичним корінням, об'єднане господарськими і сімейними зв'язками.

Нагадаємо, що Кіровоградську область повинні перейменувати в рамках декомунізації. Серед можливих назв регіону - Єлисаветградська, Златопільська, Центральноукраїнська, Інгульська, Скіфська, Мазепинська, Кропивницька області.

Варто також зазначити, що 1919 року існувала Донецько-Криворізька Радянська Республіка - радянська республіка у складі РРФСР, створена більшовиками на території Донецько-Криворізького басейну на противагу Українській Народній Республіці. 17 лютого 1919 її було ліквідовано. Очолював ДКРР більшовик Артем (Федір Сергєєв).

Терористична організація "ДНР" вважає себе наступницею ДКРР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram