ГоловнаСуспільствоЖиття

ДНР оголосила себе наступницею Донецько-Криворізької Республіки

Терористи проголосили себе державою зі столітньою історією

ДНР оголосила себе наступницею Донецько-Криворізької Республіки
Фото: EPA/UPG

Так звана "народна рада ДНР" сьогодні ухвалила меморандум, яким оголосила свою терористичну організацію правонаступницею "Донецько-Криворізької Республіки", проголошеної більшовиками 1918 року.

Сепаратисти вважають, що "Донецько-Криворізька Республіка" не припиняла свого існування, всупереч ліквідації Радою оборони РРФСР 1919 року.

У заяві також наголошено на територіях, на які претендує ДНР: це "території Харківської та Катеринославської губерній, Криворіжжя Херсонської губернії, частину повітів Таврійської губернії та промислові райони області війська донського".

Свій "меморандум" терористи обґрунтовують принципами міжнародного права, втіленими в Статуті Організації Об'єднаних Націй і результатами ніким не визнаного "референдуму" 11 травня 2014 року.

Як відомо, Донецько-Криворізька Радянська Республіка - радянська республіка у складі РРФСР, створена більшовиками на території Донецько-Криворізького басейну на противагу Українській Народній Республіці. 17 лютого 1919 року її ліквідували. Очолював ДКРР більшовик Артем (Федір Сергєєв).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram