ГоловнаПолітика

У Москві помер екс-керівник Севастополя Валерій Саратов

У березня 2014 він закликав кримчан іти на референдум і зробити "правильний вибір"

У Москві помер екс-керівник Севастополя Валерій Саратов
Фото: sannews.com.ua

Екс-голова міської ради Севастополя Валерій Саратов, який очолював депутатський корпус у 2006-2010 роках, помер 9 грудня в одній із клінік Москви після вдало проведеної операції.

Про це повідомляє ForPost із посиланням на джерело з оточення політика. Про те, навіщо 62-річному Саратову знадобилося хірургічне втручання і обставини його смерті, не уточнюють.

Валерій Саратов народився в 1953 році в місті Рошаль Московської області, в тому ж році батьки перевезли його в Севастополь. У 1975 році закінчив Севастопольський приладобудівний інститут, у 1992 році - Російську академію управління.

Працювати почав у 1975 році на Харківському проектному інституті "Юггіпрошахт", в 1976-1977 роках був енергетиком цеху на заводі шахтної автоматики міста Прокоп'євська Кемеровської області. З 1977-го по 1988 рік працював на севастопольському заводі "Парус".

З 1988-го по 1991 рік був другим секретарем Нахімовського райкому КПУ. У 1991-1992 роках займав посаду заступника голови севастопольського міськвиконкому. З 1992-го по 1999 рік очолював корпорацію "Моріон". З листопада 1999 року по червень 2002 року був головою Балаклавської районної державної адміністрації, з червня 2002 року по травень 2005 року працював головою Державної податкової адміністрації в Севастополі.

Саратов тричі обирався депутатом міськради Севастополя. У квітні 2010 року указом президента України Віктора Януковича призначений головою Севастопольської міської державної адміністрації, 1 червня 2011 звільнений президентом з посади. З 18 липня 2011 року його призначено головою Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг України.

Після подій "Російської весни" Валерій Саратов зник із політичного поля Севастополя.

У Саратова залишилися дружина Ірина та дві доньки.

Нагадаємо, на початку березня 2014 року екс-мер, екс-голова міської Ради, екс-начальник податкової адміністрації Севастополя Валерій Саратов несподівано залишив посаду голови Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг України та повернувся в Севастополь, щоб голосувати за приєднання до Росії. У Балаклаві колишні виборці чекали на Валерія Саратова, всі були впевнені, що він буде агітувати городян за "єдину Україну". Однак він закликав жителів Балаклави йти на референдум і зробити "правильний вибір", заявивши, що на референдумі голосуватиме за приєднання до Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram