ГоловнаПолітика

Політично мотивовані кадрові перестановки вдарять по аграрній галузі, - УЗА

Названо успішні приклади співпраці бізнесу та МінАПК

Політично мотивовані кадрові перестановки вдарять по аграрній галузі, - УЗА
Фото: uga-port.org.ua

Бізнес та профільні асоціації зацікавлені у продовженні спільної роботи з нині діючою командою Міністерства аграрної політики. Про це заявив президент Української зернової асоціації Володимир Клименко на прес-конференції в УНІАН.

На думку експерта, один із прикладів ефективної співпраці - спрощення умов ведення бізнесу та створення єдиного вікна у Миколаївському порту. Представники близько 10 відомств і служб оперативно оформляють необхідну для експорту документацію, завдяки чому значно скоротилися терміни простою суден і, відповідно, суми штрафних санкцій. Аналогічний проект планується реалізувати в Одеському порту.

"За підсумками Аграрного конгресу в США одна компанія - член нашої асоціації купила 15 комбайнів, оскільки американські партнери надали безвідсотковий річний кредит і можливість придбати техніку за ціною, нижчою за ринкову. Це яскравий приклад того, як повинна працювати зв'язка бізнес - влада, наше завдання як громадників підтримувати цю співпрацю. З міністерством у нас встановлено робочий чудовий контакт".

Крім того, Володимир Клименко позитивно оцінив Стратегію розвитку аграрного сектору на період до 2020 року. Автори документа врахували пропозиції громадських працівників і дали можливість виробникам планувати свою діяльність на довгострокову перспективу. "І на тлі цього знову з'являються розмови про те, що когось будуть знімати. Це чиста політика. Мені складно уявити собі, наприклад, ефективну компанію, де менеджмент змінювався раз на сім місяців. Ми бачимо ефективність міністерства, галузі потрібно дати працювати", - сказав експерт.

Нагадаємо, що Міністерство АПК очолює зараз Олексій Павленко. На осінь прем'єр-міністр Арсеній Яценюк анонсував масштабну кадрову ротацію Кабміну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram