ГоловнаПолітика

Медведєв порівняв Україну з Югославією перед розпадом

Російський прем'єр вимагає від влади України поступок сепаратистам

Медведєв порівняв Україну з Югославією перед розпадом
Фото: http://government.ru

Російський прем'єр Дмитро Медведєв заявив, що через деякий час про державу Україна можуть згадувати в минулому часі.

Про це він сказав в інтерв'ю каналу "РТВ Словения".

За словами Медведєва, щоб Україна не розпалася, українці повинні "сісти за стіл і про все домовитися".

"Влада має проявити гнучкість у рамках Мінських домовленостей, ухвалити ті рішення, які вони повинні ухвалити, в тому числі рішення, пов'язані з автономіями на південному сході України. Природно, ополченці і політичні сили, які на південному сході діють, повинні проявити схильність до компромісу і домовитися з українською владою", - розповів про свої побажання російський прем'єр.

"Хто пам'ятає таку країну, як Югославія? Я думаю, що більшість молодих людей вже насилу пригадають, що така країна була на карті Європи... Я згадав Югославію тільки тому, що, я сподіваюся, нам через деякий час не доведеться в такому ж ключі згадувати, що була така держава, яка називалася Україна", - додав він.

Нагадаємо, під час телефонної розмови ввечері у четвер у форматі "нормандської четвірки" російський президент Володимир Путін вимагав від України "узгодити з ДНР і ЛНР і ввести в дію на постійній основі законодавче оформлення особливого статусу відповідних регіонів і закон про амністію, а також визначити модальності і порядок проведення місцевих виборів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram