ГоловнаПолітика

Запуск патрульної служби в Києві відклали на місяць

МВС передали останні автомобілі Toyota Prius

Запуск патрульної служби в Києві відклали на місяць
Фото: facebook.com/petroporoshenko

Президент Петро Порошенко заявив, що патрульна служба, яка замінить ДАІ, розпочне роботу в Києві наприкінці червня - на початку липня. Раніше глава МВС Арсен Аваков говорив, що патрульна служба запрацює з червня.

У суботу Порошенко і прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе взяли участь у церемонії передачі МВС однієї з останніх партій із 1 568 автомобілів Toyota Prius, які Японія надала Україні в рамках співпраці за Кіотським протоколом.

1 568 аавтомобілів Toyota Prius Україна отримала в обмін на квоти за Кіотським протоколом. Під час першої фази цього проекту в 2013 році Україні було передано 1220 зазначених автомобілів. Друга фаза проекту, яка відбулася протягом 2014 і поточного року, завершилася де-юре передачею МВС 13 травня 2015 року 348 машин, з яких де-факто прийнято на баланс МВС 256 автомобілів; ще 92 проходять оформлення митних процедур.

У суботу в присутності Порошенка і Абе фактично прийнято на баланс МВС 40 з цих 92 автомобілів, розмитнення яких завершилося.

Автомобілі Toyota Prius обладнані гібридними двигунами, щоб знизити викиди вуглекислого газу в атмосферу. Їх передадуть новим підрозділам Національної поліції та патрульної служби.

Нагадаємо, нова патрульна служба розпочне роботу спочатку в Києві, потім в Одесі, Львові та Харкові, а пізніше і по всій Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram