ГоловнаПолітика

Боровик іде з Мінекономіки через конфлікт з Яценюком

Прем'єру не знадобився випускник Гарварду

Боровик іде з Мінекономіки через конфлікт з Яценюком
Фото: dyvys.in

Колишній радянський емігрант Олександр Боровик, який повернувся в Україну для роботи в уряді, заявив, що не стане першим заступником міністра економіки.

"Так, це правда, і з цим у мене немає вибору, окрім як покинути уряд. Сьогодні вони заблокували мою електронну пошту і сказали моїй команді, що я не повернуся", - повідомив він "Радіо Свобода".

За словами Боровика, це пов'язано з конфліктом з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком. "Я йому сказав, що вважаю себе технократом, який повинен чесно говорити те, що він бачить. Мені здається, йому моя точка зору не сподобалася. Мені здається, що саме після цього він прийняв таке рішення", - зазначив Боровик. Також, на його думку, міністр економічного розвитку Айварас Абромавічус втомився за нього боротися.

Боровик був відповідальний за організацію донорської конференції і зазначав прем'єр-міністру, що європейські організації чекали б звіту про витрати коштів, які Європа та її фонди надають.

Боровик народився у Львові, у 1990 році втік з Української РСР до Європи. Після еміграції закінчив Гарвард. Останнім часом працював головним юрисконсультом з питань країн Європи, Близького Сходу та Африки (EMEA) у лондонському офісі американської компанії Akamai Technologies.

Нагадаємо, попередній міністр економіки Павло Шеремета звільнився після того, як Яценюк втрутився у процес призначення його заступників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram