ГоловнаПолітика

Звільнення Боровика оголило проблеми кадрової політики влади, - Данилишин

Екс-міністр заступився за Яценюка.

Звільнення Боровика оголило проблеми кадрової політики влади, - Данилишин
Фото: Соня Кошкина

Доктор економічних наук, екс-міністр економіки (2007-2010) Богдан Данилишин вважає невиправданим роздування скандалу навколо звільнення Саші Боровика з посади радника міністра економічного розвитку і торгівлі.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Справа не в Саші Боровику, а в тій кадровій політиці, яка зараз проводиться. Це не державна політика", - написав Данилишин.

На його думку, зараз відбувається дискредитація державної служби.

"Замість держслужбовців прийшли якісь волонтери, які мають більше прав, ніж міністр. Понабирали людей, які нічого не розуміють у державній службі. Усі "прибульці" не відчувають Україну як Державу. Вони інвестиційні банкіри, інвестменеджери, які стрибали з місця на місце по фірмах, скуповували все для своїх господарів гуртом і в роздріб... Цього робити не можна, це провальна кадрова політика ставити на посади міністрів, заступників міністрів людей, які не відчувають України", - зазначив Данилишин.

Він вважає, що результат "діяльності хвалених "рекрутингових агентств", які набирають таких міністрів - один день вони займаються "моделями", інший - міністрами".

"І річ не в Яценюку - він один, і здається, весь цей імпортний секонд-хенд із гарвардськими дипломами йому нав'язують", - додав він.

"Так ми знищуємо всю державну службу, вимиваємо кадровий склад міністерств і відомств, а потім дивуємося - чому не йдуть реформи. До цього всього додати обрання президентом НАНУ Патона у 96 років, Горбуліна у 76 - директором Інституту стратегічних досліджень і віце-президентом НАНУ - це все повний кадровий нігілізм, якщо не сказати гірше", - пише екс-міністр.

Нагадаємо, Міністерство економічного розвитку і торгівлі припинило співпрацю з Сашею Боровиком, який обіймав посаду радника міністра. Айваріс Абромавічус узяв на себе відповідальність за звільнення Боровика. Причиною звільнення міністр назвав відсутність взаєморозуміння в рамках робочого процесу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram