ГоловнаПолітика

Мінекономіки звинуватило Боровика у неконструктивності

Призначення відомого економіста першим заступником Абромавичуса зірвалося

Мінекономіки звинуватило Боровика у неконструктивності
Саша Боровик
Фото: facebook.com/SashaBorovik

Призначення Олександра (Саші) Боровика першим заступником міністра економіки зірвалося через його неспроможність працювати в конструктивній манері, повідомляється на сайті Мінекономрозвитку.

"Оскільки Міністерство продовжує дуже важливу роботу з впровадження, заохочення і контролю над реформами, важливо, щоб усі ті, хто працює, і всі ті, хто консультує Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, були здатні працювати разом у конструктивній манері. Тому Міністерство вирішило розірвати всі зв'язки з паном Боровиком", - сказано в повідомленні.

При цьому підкреслюється, що 20 лютого Сашу Боровика представили як кандидата на посаду першого заступника міністра, однак остаточного призначення він не отримав..

"Протягом майже трьох місяців Саша Боровик був радником, оскільки він мав досвід з певних питань, за які відповідає міністерство. Він брав участь у засіданнях і деяких напрямках діяльності Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, але тільки  як радник. Таким чином, його не було остаточно призначено на посаду першого заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України", - зазначили в міністерстві.

Нагадаємо, сам Боровик заявив, що його вихід з уряду пов'язаний з конфліктом з прем'єром Арсенієм Яценюком: "Я йому сказав, що вважаю себе технократом, який має чесно говорити те, що він бачить. Мені здається, йому моя точка зору не сподобалася. Мені здається, що саме після цього він прийняв таке рішення".

Боровик відповідав за організацію донорської конференції і говорив Яценюку, що залучити кошти вдасться тільки при строгому звіті за їх використання.

Саша Боровик народився у Львові, в 1990 році втік з Української РСР в Європу. Після еміграції закінчив Гарвард. Останнім часом працював головним юрисконсультом щодо країн Європи, Близького Сходу та Африки (EMEA) в лондонському офісі американської компанії Akamai Technologies.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram