ГоловнаЕкономікаДержава

Порошенко створив Раду з фінансової стабільності

Очолять раду Валерія Гонтарева і Наталія Яресько

Порошенко створив Раду з фінансової стабільності

Президент Петро Порошенко своїм указом створив Раду з фінансової стабільності, метою якої є забезпечення своєчасного виявлення та мінімізації ризиків, що загрожують стабільності банківської та фінансової системи держави.

До Ради увійдуть глава НБУ, міністр фінансів, голова Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, голова Нацкомісії з фінансових послуг, директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів, заступник голови НБУ (хто саме, визначить глава Нацбанку), заступник міністра фінансів (визначить міністр фінансів). Всі вони працюватимуть у раді на громадських засадах.

Співголовами ради стануть глава НБУ і міністр фінансів України. Вони визначатимуть порядок роботи ради, скликатимуть і головуватимуть по черзі на її засіданнях, підписуватимуть документи від імені ради.

Рада з фінансової стабільності покликана моніторити і аналізувати поточні та потенційні зовнішні та внутрішні загрози та системні ризики для фінансової системи держави, щоб виявляти ознаки нестійкого фінансового стану банківської системи, а також обставини, які загрожують стабільності банківської та фінансової системи держави.

Рада готуватиме рекомендації щодо мінімізації системних ризиків, що загрожують стабільності банківської та фінансової системи держави, і розроблятиме заходи, у тому числі щодо вдосконалення законодавчого регулювання.

Рада взаємодіятиме з міжнародними організаціями, зокрема з Європейською радою з системних ризиків, Банком міжнародних розрахунків, Міжнародним валютним фондом, Світовим банком, Європейським центральним банком, Міжнародною асоціацією страховиків депозитів, Європейським форумом страховиків депозитів та відповідними органами іноземних держав з питань, що належать до її компетенції.

Нагадаємо, офіційний курс долара у вівторок виріс на 14 копійок - з 23,1499 до 23,2878 грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram