ГоловнаПолітика

Комітет зі свободи слова запропонував відмовитися від державного мовлення

Депутати зажадали від Кабміну положення про Мінінформації

Комітет зі свободи слова запропонував відмовитися від державного мовлення
Фото: Макс Левин

Парламентський комітет зі свободи слова вважає пріоритетним запуск суспільного мовлення в Україні. Про це на погоджувальній раді у ВРУ заявила заступниця голови комітету Вікторія Сюмар, повідомила прес-служба "Народного фронту".

"Є величезне прохання до уряду врахувати норми закону про фінансування суспільного мовлення в програмі дій уряду для того, щоб ми нарешті позбулися інструменту державного мовлення", - сказала вона.

Сюмар також попросила уряд надати положення про нове Міністерство інформаційної політики. "Щоб ми могли зняти негативний суспільний резонанс, оскільки дуже багато питань залишається всередині України і в міжнародному співтоваристві", - наголосила депутат.

Вона також стверджує, що громадськість дуже уважно стежить за роботою парламенту, тому комітет зі свободи слова запропонував, щоб кожен комітет оприлюднив стенограми своїх засідань.

Нагадаємо, Кабмін створив Національну громадську телерадіокомпанію на базі Першого національного, Національного радіо, телеканалів УТР, «Культура» і регіональних телекомпаній.

У законі "Про суспільне телебачення і радіомовлення" закладено норму про державне фінансування з розрахунку не менш ніж 0,2% від видатків загального фонду держбюджету за минулий рік. На 2014 рік бюджет передбачає витрати  загального фонду в розмірі 384,6 мільярда гривень. Тобто 2015 року новий телеканал може розраховувати на більш ніж 750 мільйонів гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram