ГоловнаПолітика

"Народний губернатор" Луганщини оголосив війну Києву

Також в області оголошено надзвичайний стан

"Народний губернатор" Луганщини оголосив війну Києву
Фото: EPA/UPG

Штаб "армії Південного Сходу" і "народний губернатор" Луганщини Валерій Болотов оголосили відкриту війну Києву.

Таку заяву зробили представники Штабу в суботу, повідомляє

0642.

"Я оголошую введення в Луганській області надзвичайного стану. Оголошується повна мобілізація чоловічого населення. У кожному місті необхідно створити міські штаби і координувати їх із центральним штабом армії Південного Сходу. Усі співробітники силових структур, які не є жителями Луганської області, до 18:00 повинні покинути територію Луганської області", - заявив Болотов.

Також він закликав командирів усіх підрозділів міліції, СБУ, армії до зазначеного часу "терміново приїхати в штаб армії Південного Сходу, щоб присягнути на вірність народу Луганської області і перейти під командування армії штабу Південного Сходу".

Згідно із заявою, на території регіону оголошено комендантську годину з 23:00 до 6:00. "Правий сектор", ультрас і всі радикально налаштовані організації оголошені поза законом, їхні дії переслідуватимуть за законами військового часу", - наголосив Болотов.

Як відомо, 29 квітня о 14:00 минув термін ультиматуму "народного губернатора" Луганщини Валерія Болотова й уповноважених представників громади області до виконавчої та законодавчої влади України.

Серед вимог ультиматуму: припинення антитерористичної операції, роззброєння незаконних збройних організації на кшталт "Правого сектору", амністія людей, які перебувають в СБУ, вимоги з приводу російської мови та ін.

Як заявляв прес-секретар Штабу армії Південного Сходу Олег Десятниченко, якщо влада не виконає їхнього ультиматуму, то вони візьмуться до активної фази своїх дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram