ГоловнаПолітика

ГПУ має намір відібрати в Арбузова ліси в Київській області

Колишньому чиновнику виділили 1,8 га на території Дмитрівської сільради

ГПУ має намір відібрати в Арбузова ліси в Київській області
Фото: wek.com.ua

Генпрокуратура має намір повернути до Державного лісового фонду землі, зокрема в Київській області, виділені з порушеннями колишньому першому віце-прем'єр-міністру Сергію Арбузову.

"Органами прокуратури проводяться перевірки щодо інших посадових осіб, які також отримували земельні ділянки як під Києвом, так і в інших регіонах, зокрема щодо посадових осіб, які очолювали Кабінет Міністрів. Встановлено, що в межах Дмитрівської сільської ради (Києво-Святошинський район Київської області) ділянка площею 1,8 га була виділена одному з керівників у Кабінеті Міністрів", - заявив на прес-конференції начальник Головного управління представництва в суді захисту інтересів громадян та держави при виконанні судових рішень Олег Кучер.

На уточнювальне запитання, кому з керівників Кабінету Міністрів було виділено ділянку, Кучер сказав: "Є рішення про виділення земельної ділянки Арбузову".

Він також зазначив, що виділені були землі лісового фонду, які перебували у державній власності. "Там на підставного громадянина ще 30 га передано", - підкреслив Кучер.

За його словами, дозвільних документів на будівництво та освоєння цієї землі немає, а передали ділянку з порушеннями. "Прокуратурою також пред'явлено позов щодо витребування цих земельних ділянок та повернення в Державний лісовий фонду", - додав Кучер.

Нагадаємо, місце перебування Сергія Арбузова наразі невідомо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram